Sådan installerer du Uniqkey

Estimeret tid: 10 minutter

Det er super nemt at komme i gang - I denne guide viser vi hvordan du kommer godt i gang med at bruge Uniqkey!

Sådan installerer du Uniqkey

Hvis din desktop app og browser extension ikke er forhåndsinstalleret på din computer, kan du gå direkte til trin 3. Hvis ikke skal du starte ved trin 1, som beskriver installationsprocessen.

Installationen består af disse dele

Du skal bruge din computer, velkomstmail og smartphone til at foretage installationen.

Installation og aktivering af Uniqkey

1. Gå til Uniqkey's hjemmeside, og download desktopappen.

2. Klik på installationsprogrammet nederst i venstre hjørne af din browser for at installere.
    Ved pop-up vindue (Windows 10) skal du trykke ‘flere oplysninger’ og ‘kør alligevel’ for at installere appen.

3. Åbn desktopappen og tryk på knappen ‘Register’.

4. Aktiver din bruger med din e-mailadresse samt den aktiveringskode, du har modtaget i velkomstmailen fra Uniqkey. Tryk derefter ‘Næste’.                                                                     blobid1.png
  5. Vælg en Masterkode. Det er vigtigt, at du vælger en svær kode, og at du kan huske koden. Når du lever op til kravene for en stærk Masterkode, tryk ‘Næste’.
  6. Du kan nu vælge at importere adgangskoder, du har gemt i din browser ved at trykke på ‘Importer’. Når knappen bliver grøn, er dine adgangskoder blevet importeret til Uniqkey.

Inden du kan færdiggøre installationen, skal du hente Uniqkeys mobile app. Se næste trin.

Hent Uniqkey's mobilapp

1. Med din smartphone skal du scanne QR-koden i desktopappen. Alternativt søg efter Uniqkey i IOS App Store eller Google Play Store. Hent appen.
  2. Åbn Uniqkey på din Smartphone, og vælg ‘Par med desktop app’.
    mceclip0.png         mceclip1.png
  3. På din smartphone ser du nu en sekscifret kode. Denne kode skal du indtaste i desktopappen på din computer.
  4. På din smartphone skal du nu lave en adgangskode. Denne kode skal du bruge, når du i fremtiden vil åbne appen. Koden skal indtastes to gange. Du kan herefter tilslutte fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.  blobid11.png  blobid12.png

Du har nu opsat din smartphone og skal færdiggøre processen på computeren.

Installer  Uniqkeys browser extension

1. I din desktopapp er du nået til siden ‘Installer browser extension’. Klik på knappen for at åbne dine browsers på installationssiden. Her skal du installere Uniqkeys browser extension (tilføjelsesprogram). Tryk ‘Installer’.

2. Vælg egne indstillinger eller Uniqkey's anbefalede indstillinger. Tryk ‘Godkend indstillinger’ og derefter ‘Ja tak’ for at godkende dine browserindstillinger.

3. Forbind din browser og smartphone ved at scanne QR-koden med din QR-scanner i Uniqkey's mobilapp.                                 blobid14.png  blobid15.png

Du har nu installeret Uniqkey !

Når du er færdig med installationen, anbefaler vi, at du klikker på puslespilsbrikken i højre hjørne af din browser og finder Uniqkey. Dernæst vælger du administrer udvidelser og ved Uniqkey rykker du knappen mod højre så den bliver blå. Tryk på puslespilsbrikken og dernæst knappenålen for at se Uniqkey's extension i din browser. Du er klar til at bruge Uniqkey, når du logger ind på dine cloud services.                                                     Sk_rmbillede__126_.pngpin.png

Du er nu klar til at bruge Uniqkey, når du logger ind på dine cloud services.